Welcome to Costers del Segre

La nostra D.O.

Conèixer la cultura del nostre vi és la millor manera de descobrir les terres lleidatanes. Un vi que es caracteritza per la seva qualitat i producció i per cellers amb encant situats en bells paratges naturals...

La Denominació d’Origen Costers del Segre és un mosaic format per set territoris repartits al llarg de tota la conca del riu Segre i del Pirineu lleidatà amb l’objectiu d’agrupar i dotar d’entitat pròpia la vitivinicultura de la província de Lleida.

La nostra DO compta amb unes característiques pròpies i ben definides que la diferencien de les altres, com la nostra privilegiada situació de sòls amb composició calcària i un clima continental amb influències mediterrànies, que presenta unes fortes oscil·lacions tèrmiques estacionals i diàries, fets que el fan ideal per al cultiu de la vinya.

DESCOBREIX-LA

Els cellers

Un altre tret característic és l’elevat enginy i imaginació dels viticultors i elaboradors de les terres lleidatanes. Costers del Segre és una regió amb una modernitat i innovació aplicades a la viticultura úniques i sostenibles.

EXPLORA
 

Els nostres vins

En el conjunt de la nostra DO, les varietats blanques predominants són les tradicionals: Macabeu  i Parellada. Això fa que els blancs de la regió de Costers del Segre siguin uns vins de perfil més clàssic, és a dir, lleugers, afruitats i acidulats. L’exitosa aclimatació del Chardonnay a la regió ha obert la porta a vins de característiques més modernes, ja siguin vins joves o fermentats amb bóta de roure, perquè presenten una major estructura i es fa més present el seu caràcter varietal. 

Entre les varietats negres predominen el Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah i Pinot Noir, però també es cultiven les varietats tradicionals, sobretot l’ Ull de llebre, la Garnatxa i el Trepat. Dins dels matisos lògics que el terrer de cada territori imprimeix als seus raïms, els vins negres de la DO Costers del Segre es caracteritzen perquè tenen una aroma potent i un gust equilibrat, alhora que ofereixen una bona expressió tànnica i en boca resulten saborosos, amples i estructurats.

EXPLORAR

Programa de sostenibilitat

Costers del Segre, primera DO amb programa de sostenibilitat propi, amb l’objectiu de la millora contínua per prevenir el millor possible els recursos que tenim avui sense posar en perill els de demà i tenint en compte la salut ambiental, la viabilitat econòmica i la responsabilitat social.

No front page content has been created yet.

Darreres notícies

Pren el relleu a Tomàs Cusiné, a dos anys de mandat tal com es va acordar Isidre Ribalta, gerent del celler Carviresa de Tàrrega, és el nou president de la Denominació d’Origen Costers del Segre, després que ahir dijous, dia 17 de juliol, prengués el relleu a Tomàs Cusiné al cap de dos anys del seu segon mandat. Un canvi anunciat a l’inici d’aquesta segona legislatura del president sortint i que s’ha formalitzat avui en el decurs de la reunió de la Junta Rectora de l’entitat. El nou president ha agraït la feina feta a Tomàs Cusiné que continuarà formant part d’aquesta Junta Rectora del Consell Regulador. Tomàs Cusiné es mostrà satisfet de la tasca executada per tot el Consell Regulador durant els sis anys que ha estat al capdavant des que fes relleu a l’anterior president Xavier Farré el 2019. Durant el mandat i mig de Cusiné, la Denominació d’Origen ha incrementat les campanyes i accions de promoció, que alhora, han consolidat els vins Costers del Segre com la segona denominació catalana amb major valor monetari per ampolla, segons els estudis de mercat. Així mateix, s’ha consolidat el projecte de recuperació de la varietat de raïm negre trobat. Un procés molt avançat i que ja compta amb diverses veremes de vinificacions experimentals per part d’una desena de cellers. Tots ells investiguen quina pot ser la millor manera d’elaborar aquest vi perquè identifiqui Lleida a la copa. En aquests anys, el Consell Regulador també ha implementat el nou plec de condicions de la DO Costers del Segre, així com s’ha avançat sensiblement en el reforç de la identitat territorial i el sentiment de pertinença a la DO. Entre els objectius que es marca el nou president, Isidre Ribalta, destaca “donar més coneixença i notorietat de la DO Costers del Segre, primer a casa, però amb especial força a la resta del país i el món”. Així mateix, el nou president declara que “treballarem per mantenir la cohesió entre els membres de la denominació en aquests dies complicats”. Ribalta és nascut a Tàrrega el 1979 i graduat com a Enginyer Tècnic Agrícola per la Universitat de Lleida. Des de 2002 gestiona diferents explotacions agràries de la família, especialment dedicades a cereals i farratges. El 2015, amb el canvi de gerència al capdavant de Carviresa, empresa també participada per la seva família assumeix la direcció i modernització del projecte. Durant aquests anys, Ribalta ha implementat millores en processos productius del celler així com ha desenvolupat una estratègia d’expansió comercial amb nous productes, nou màrqueting i dues botigues a Tàrrega i Barcelona.
Amb un esmorzar, una xerrada tècnica sobre internacionalització i el tradicional dinar de germanor El Castell del Remei va acollir ahir dijous, dia 19 de juny, la trobada anual dels cellers de la Denominació d’Origen Costers del Segre. La reunió va comptar amb un esmorzar, una xerrada tècnica sobre internacionalització i el tradicional dinar de germanor amb els vins que portaren cada celler. La jornada va començar amb la benvinguda del president de la DO Costers del Segre, i alhora cellerer amfitrió, Tomàs Cusiné, qui va agrair l’assistència als assistents i els va encoratjar per a treure el màxim de profit de la trobada. Després de l’esmorzar, en Pau Esteve, CEO de l’empresa Soul, va pronunciar la xerrada “Internacionalització Intel·ligent” oferint una mirada pràctica i inspiradora sobre com aprofitar les eines més avançades d’intel·ligència artificial per impulsar l'expansió internacional de manera més eficient, sostenible i escalable. Tot seguit, es va fer una visita guiada a l’històric celler Castell del Remei, el més antic de Catalunya en elaborar i comercialitzar vins etiquetats. El recorregut va incloure un passeig per l’entorn, visita al santuari i al castell del segle XIX. Al migdia, tots els participants van gaudir del dinar de germanor al restaurant del celler. Tancant així la jornada.
Espai comú amb catorze cellers i un tast de vins comentat pel sommelier David Seijas  La Denominació d’Origen Costers del Segre consolida el seu posicionament a la Barcelona Wine Week amb un espai comú de més de 150 metres quadrats amb la participació de catorze cellers de la demarcació i un tast comentat de vins monovarietals de raïm macabeu i garnatxa. Tomàs Cusiné, president de la DO Costers del Segre es congratula de “la participació dels cellers lleidatans en aquesta fira, referent del sector, ja que seran prop de vint les marques de Costers del Segre present al certament entre les que participen de manera conjunta, tenen espai independent o estan representades pels seus distribuïdors”. Així, entre el dilluns, dia 3 de febrer, i el dimecres, dia 5 de febrer, els cellers Carviresa, Castell d’Encús, Castell del Remei, Celler de Sanui, Cérvoles, Clos Pons, Costers del Sió, L’Olivera, Mas Blanch i Jové, Mas d’en Roy, Mas Ramoneda, Solana Roivert, Terrer de Pallars, i Tomàs Cusiné compartiran carrer en una fira que ha tornat a completar el seu espai expositiu en temps rècord. De manera complementària, la Sala Princep de la Fira de Barcelona acollirà un tast de vins de la DO Costers del Segre el dimecres, dia 5 de febrer, a les 12 hores. L’activitat, porta per títol “Descoberta del territori de la DO Costers del Segre a través de dues de les seves grans varietats autòctones, el Macabeu i la Garnatxa” estarà comentada pel reconegut sommelier David Seijas. Barcelona Wine Week, el saló de referència del vi espanyol de qualitat, es prepara per a l'edició més gran de la seva història, que reunirà més de 1.200 cellers de tot Espanya del 3 al 5 de febrer al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona. El saló, que se celebrarà per primera vegada en dos pavellons, creixerà un 30% en superfície firal ocupada per respondre a l'alta demanda de participació i espera atraure més de 24.000 visitants. La cita compta amb un extens programa de ponències i tastos que abordarà les principals  tendències en el sector.