Welcome to Costers del Segre

La nostra D.O.

Conèixer la cultura del nostre vi és la millor manera de descobrir les terres lleidatanes. Un vi que es caracteritza per la seva qualitat i producció i per cellers amb encant situats en bells paratges naturals...

La Denominació d’Origen Costers del Segre és un mosaic format per set territoris repartits al llarg de tota la conca del riu Segre i del Pirineu lleidatà amb l’objectiu d’agrupar i dotar d’entitat pròpia la vitivinicultura de la província de Lleida.

La nostra DO compta amb unes característiques pròpies i ben definides que la diferencien de les altres, com la nostra privilegiada situació de sòls amb composició calcària i un clima continental amb influències mediterrànies, que presenta unes fortes oscil·lacions tèrmiques estacionals i diàries, fets que el fan ideal per al cultiu de la vinya.

DESCOBREIX-LA

Els cellers

Un altre tret característic és l’elevat enginy i imaginació dels viticultors i elaboradors de les terres lleidatanes. Costers del Segre és una regió amb una modernitat i innovació aplicades a la viticultura úniques i sostenibles.

EXPLORA
 

Els nostres vins

En el conjunt de la nostra DO, les varietats blanques predominants són les tradicionals: Macabeu  i Parellada. Això fa que els blancs de la regió de Costers del Segre siguin uns vins de perfil més clàssic, és a dir, lleugers, afruitats i acidulats. L’exitosa aclimatació del Chardonnay a la regió ha obert la porta a vins de característiques més modernes, ja siguin vins joves o fermentats amb bóta de roure, perquè presenten una major estructura i es fa més present el seu caràcter varietal. 

Entre les varietats negres predominen el Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah i Pinot Noir, però també es cultiven les varietats tradicionals, sobretot l’ Ull de llebre, la Garnatxa i el Trepat. Dins dels matisos lògics que el terrer de cada territori imprimeix als seus raïms, els vins negres de la DO Costers del Segre es caracteritzen perquè tenen una aroma potent i un gust equilibrat, alhora que ofereixen una bona expressió tànnica i en boca resulten saborosos, amples i estructurats.

EXPLORAR

Programa de sostenibilitat

Costers del Segre, primera DO amb programa de sostenibilitat propi, amb l’objectiu de la millora contínua per prevenir el millor possible els recursos que tenim avui sense posar en perill els de demà i tenint en compte la salut ambiental, la viabilitat econòmica i la responsabilitat social.

No front page content has been created yet.

Darreres notícies

Tast del jurat del concurs de la DO Costers del Segre
La Seu Vella acull els tast amb una vintena de sommeliers professionals L'aula taller de la Seu Vella acull aquest ma1 de dilluns, dia 25 de novembre, el tast del jurat format per una vintena de sommeliers, entre els quals hi ha Toni Albiol, qui va ser el 2023 Millor Sommelier de Catalunya i Tercer d’Espanya.  Els altres professionals que han format part del jurat han estat: Josep Belmonte, Demos Bertran, Juanjo Ceresuela, Sílvia Culell, Rafa Gimena, Patrícia de Golferichs, Ramon Grinó, Ric Kenmuir, Jordi Mar1nez, Conxita Montserrat, Joan Nievas, Montserrat Pascual, Ester Rocaginé, Marià Rosas, Albert Señor, Bruno Tanino, Montse Boldú, i Norma Sevé; així com Pere Campos, president dels enòlegs catalans. Prop de 140 vins es presenten al tercer Concurs dels vins de la Denominació d'Origen Costers del Segre que organitza el seu Consell Regulador amb el suport del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i la coordinació tècnica dels Premis Vinari.  El concurs premiarà primer, segon i tercer classificats en les categories: Blancs Joves, Blancs Criança, Rosats, Negres Joves, Negres Criança, i Escumosos. També es disbngirà el millor monovarietal de raïm Macabeu; i el vi amb major puntuació de totes les categories com a Millor Vi DO Costers del Segre. Així com, es reconeixerà una persona o enbtat que hagi destacat pels valors de Sostenibilitat i Respecte Mediambiental.  Els premis tornaran a la Seu Vella el dilluns, dia 2 de desembre, a parbr de les 18.30 hores, per fer públics els guanyadors en un acte de lliurament de premis. En acabar l'entrega de premis, es servirà un pebt refrigeri amb la possibilitat de tastar els vins guanyadors i altres presentats al concurs.
La DO Costers del Segre consolida el seu concurs de vins
La tercera edició compta amb 140 vins de 26 cellers de les set subzones La Denominació d’Origen Costers del Segre consolida el seu concurs de vins en la tercera edició amb 140 vins presentats de 26 cellers de les set subzones, segons ha explicat la gerenta de la denominació, Núria Balagué, avui dimecres, dia 20 de novembre durant la presentació dels premis. El concurs de la DO Costers del Segre compten amb el suport econòmic del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida. El vicepresident d’aquest organisme, Jordi Verdú, ha destacat “la qualitat dels vins locals i la promoció que donen al territori”. Amb més de 70 candidats, els vins negres (joves i de criança), seran els protagonistes d’una compeVció que també comptarà amb mig centenar de vins blancs (també joves i amb criança). La categoria de rosats compta amb més d’una desena de parVcipants; mentre que la dedicada a monovarietals de macabeu sumen dotze referències. Finalment, els cellers lleidatans també han presentat set vins escumosos.  El concurs premiarà primer, segon i tercer classificats en les categories: Blancs Joves, Blancs Criança, Rosats, Negres Joves, Negres Criança, i Escumosos. Així com es disVngirà el millor monovarietal de raïm Macabeu; i el vi amb major puntuació de totes les categories com a Millor Vi DO Costers del Segre. En darrer lloc, també es reconeixerà una persona o enVtat que hagi destacat pels valors de Sostenibilitat i Respecte Mediambiental.  El concurs compta amb la coordinació tècnica dels Premis Vinari; i el tast del jurat se celebrarà dilluns vinent, dia 25 de novembre, a la Seu Vella. Mentre que l’entrega de premis serà el
20 cellers i 10 espais de tastos gastronòmics protagonitzaran una jornada lúdica i de convivència a l’entorn del vi i la gastronomia. La Festa del Vi de Lleida és una iniciativa de Turisme de Lleida i hi col·laboren l’entitat Ruta del Vi de Lleida i la DO Costers del Segre. La regidora de Promoció de la Ciutat i la Cultura, Pilar Bosch, ha presentat avui la Festa del Vi de Lleida, que recupera el format previ a la pandèmia. Bosch, que ha estat acompanyada per diferents representants de cellers i restaurants que participaran en la 12a Festa del Vi, ha explicat que "hi ha molta il·lusió per recuperar aquest esdeveniment que conjuga la festa, la convivència, la gastronomia i els millors vins i cellers de la DO Costers del Segre". A més, Pilar Bosch ha explicat que "la Festa del Vi de l'any vinent, 2025, serà un dels punts forts que aportarà la ciutat de Lleida als actes de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia, un esdeveniment únic en l'àmbit mundial, pel nostre país i per a la nostra ciutat". La Festa del Vi de Lleida, és una iniciativa que impulsa l'Ajuntament de Lleida, a través de Turisme de Lleida, i que compta amb la col·laboració tant de l'entitat Ruta del Vi de Lleida com de la DO Costers del Segre. Hi participen una vintena de cellers de la DO i s'hi suma una zona de degustació culinària on participen una desena més de professionals. La festa torna a la plaça de la Llotja i al darrer cap de setmana del mes d'octubre, dies 26 i 27, en un format que s'inicia dissabte, a partir de les 7 de la tarda i fins a la nit. Continua l'endemà, des del migdia fins a les tres de la tarda.El dia 26 al vespre se succeiran els tastos de vins, les degustacions, hi haurà música i una experiència artística singular de la mà d'Instantropia "Tot allò que t'explicava amb una copa de vi". Diumenge, un dels grans protagonistes per amenitzar la festa serà el so del Garrotín, amb Colors de Rumba, i Dolors Pubill que en dirigirà un taller. El programa, que es va actualitzant a mesura que s'hi incorporen més activitats, es pot consultar a la pàgina web de Turisme de Lleida, i qualsevol persona que vulgui participar als tastos de vins i de vermut amb experts i sommeliers de prestigi, s'han d'inscriure, necessàriament, o bé en línia a través de la pàgina web de turisme de Lleida o bé trucant per telèfon al 973 700 319. A la presentació de la 12a Festa del Vi hi ha assistit la presidenta de la Ruta del Vi de Lleida, Montse Guardiola, representants de la DO Costers del Segre, cellers, restaurants, el gremi de forners, sommeliers que participen en la festa i Colors de Rumba i La Violeta, que hi han posat música de Garrotín.