Welcome to Costers del Segre

La nostra D.O.

Conèixer la cultura del nostre vi és la millor manera de descobrir les terres lleidatanes. Un vi que es caracteritza per la seva qualitat i producció i per cellers amb encant situats en bells paratges naturals...

La Denominació d’Origen Costers del Segre és un mosaic format per set territoris repartits al llarg de tota la conca del riu Segre i del Pirineu lleidatà amb l’objectiu d’agrupar i dotar d’entitat pròpia la vitivinicultura de la província de Lleida.

La nostra DO compta amb unes característiques pròpies i ben definides que la diferencien de les altres, com la nostra privilegiada situació de sòls amb composició calcària i un clima continental amb influències mediterrànies, que presenta unes fortes oscil·lacions tèrmiques estacionals i diàries, fets que el fan ideal per al cultiu de la vinya.

DESCOBREIX-LA

Els cellers

Un altre tret característic és l’elevat enginy i imaginació dels viticultors i elaboradors de les terres lleidatanes. Costers del Segre és una regió amb una modernitat i innovació aplicades a la viticultura úniques i sostenibles.

EXPLORA
 

Els nostres vins

En el conjunt de la nostra DO, les varietats blanques predominants són les tradicionals: Macabeu  i Parellada. Això fa que els blancs de la regió de Costers del Segre siguin uns vins de perfil més clàssic, és a dir, lleugers, afruitats i acidulats. L’exitosa aclimatació del Chardonnay a la regió ha obert la porta a vins de característiques més modernes, ja siguin vins joves o fermentats amb bóta de roure, perquè presenten una major estructura i es fa més present el seu caràcter varietal. 

Entre les varietats negres predominen el Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah i Pinot Noir, però també es cultiven les varietats tradicionals, sobretot l’ Ull de llebre, la Garnatxa i el Trepat. Dins dels matisos lògics que el terrer de cada territori imprimeix als seus raïms, els vins negres de la DO Costers del Segre es caracteritzen perquè tenen una aroma potent i un gust equilibrat, alhora que ofereixen una bona expressió tànnica i en boca resulten saborosos, amples i estructurats.

EXPLORAR

Programa de sostenibilitat

Costers del Segre, primera DO amb programa de sostenibilitat propi, amb l’objectiu de la millora contínua per prevenir el millor possible els recursos que tenim avui sense posar en perill els de demà i tenint en compte la salut ambiental, la viabilitat econòmica i la responsabilitat social.

No front page content has been created yet.

Darreres notícies

Tomàs Cusiné ha estat reelegit president de la Denominació d'Origen Costers del Segre aquest dimarts, dia 20 de juny, després de quedar consAtuïda la nova Junta del Consell Regulador que està formada per: Tomàs Cusiné SL (Tomàs Cusiné), L'Olivera SCCL (Carles de Ahumada Batlle), Joan Boldú Alfonso, Castell del Remei (Xavier Cepero Yeste), Codorniu SA (Joan Esteve Julià), Don Jesús SA (Jordi Civit Sierra), CAR Vinícolas Reunidas SA (Isidre Ribalta Valls), Batlliu de Sort SL (Josep Maria Rabasa), Costers del Sió SL (Juan Porcioles Buixó), i Vall de Baldomar SL (Marta Porta Bleda). La renovació del propietari del Grup Tomàs Cusiné (Castell del Remei, Cérvoles, Tomàs Cusiné i Cara Nord) s'ha produït en un procés electoral de llista única. Cusiné és president de la DO Costers del Segre des de desembre de 2018, i ara encara un segon mandat amb l'objecAu de consolidar les diferents àrees de treball del Consell Regulador. Entre els punts clau del darrer mandat, Cusiné destaca: la recuperació de patrimoni viAvinícola de Lleida, com és el cas del projecte Trobat que experimenta sobre les possibilitats d'aquesta varietat singular; l’increment de la promoció conjunta de la denominació i els seus vins; i la potenciació de la riquesa i diversitat de les set subzones de la DO Costers del Segre: Artesa, Garrigues, Pallars, Raimat, Segrià, Urgell i Valls del Riucorb.
Grup del curs a les vinyes
Organitzat per l’Escola d’Enoturisme de Catalunya amb la Ruta del Vi de Lleida i la DO Costers del Segre L’Escola d’Enoturisme de Catalunya juntament amb La Ruta del Vi de Lleida i la DO Costers del Segre han endegat avui dilluns, dia 5 de juny, al celler Costers del Sió de Balaguet el curs “Presentació de begudes i vins de la DO Costers del Segre” per a professionals de l’hostaleria, botigues especialitzades i l’enoturisme. Una formació que es desenvoluparà en tres cellers diferents i que amb una dotzena de participants està subvencionada completament. La directora de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, Ester Garcia; i la gerent de la DO Costers del Segre, Núria Balagué; han assistit a la primera sessió per tal de saludar als participants. L’objectiu és saber conèixer i presentar els vins de DO Costers del Segre, però també tenint en compte els gustos del turista que visita el territori, així mateix poder identificar els diferents perfils dels clients. Es realitzaran tastos comparatius entre vins de DO Costers del Segre i la resta de DO catalanes i espanyoles. El curs finalitzarà amb la presentació per part dels participants de propostes i productes d’interès. El curs, de caràcter presencial, continuarà els dilluns, dies 12 i 19 de juny 2023 en horari de 9 a 14 hores. I les següents sessions es realitzaran als cellers Raimat i Castell del Remei que també són col·laboradors de la formació. El vi com a realitat cultural polièdrica. Història del vi i tradició vitivinícola. Viticultura: estats fenològics. Cicle de la vinya. Concepte Terroir. Vinificació i turisme. Tipus de vi segons elaboració: tranquil, escumós, dolç, ranci, fortificat… Classificació en l’oferta: per color, origen, elaboració, varietat, criança, gust… Com fer del vi un actiu turístic. Comercialització. O la venda de producte seran alguns dels temes que tractarà el curs a més a més dels tastos i visites tècniques. El curs estarà impartit pel periodista i sommelier lleidatà, Rafa Gimena. Consultor de comunicació a Missatges, agència de la qual és copropietari i codirector; és un periodista especialitzat en vins i gastronomia. Sota el pseudònim Como Pomona publica el bloc del mateix nom. Gimena és Formador en Cava nivell avançat, certificat per la DO Cava; i imparteix tallers de formació i divulgació del vi per la DO Costers del Segre.
S’han iniciat eleccions als Consells Reguladors de les Denominacions d’Origen. Podeu consultar els censos al següent enllaç. Imagen de Freepik