Castell d'Encús

Ctra. Tremp a Sta. Engràcia km, Talarn, 25630 - (Lleida)

973 252 974

Yes

L’origen de Castell d'Encus es degut a l’impacte que va tenir el lloc sobre el Raül Bobet l’any 2001 quan cercava terrenys que poguessin minvar els efectes a la vinya del canvi climàtic en l’àrea dels Pirineus Catalans. L’elevació de la finca (850-1000 metres)en una àrea de bona exposició solar i vorejada d’una important massa boscosa juntament amb una vessant històrica que compta amb una ermita i antics trulls de fermentació de raïm picats a la pedra pels monjos hospitalers( s.XII), fan del lloc un entorn privilegiat i màgic. Tenim plantades 23 ha en alta densitat de varietats tals com: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Petit Verdot, Sauvignon Blanc, Riesling, Semillon i Albarinyo. Els terres són en general franc calcaris i pobres en matèria orgànica, el que permet un bon drenatge i rendiments productius baixos. Aquest fet juntament amb la climatologia continental de la zona, amb un alt contrast tèrmic entre el dia i la nit, permet obtenir vins d’alta qualitat. Degut al nostre convenciment pel que fa al respecte del medi ambient no emprem cap herbicida, insecticida, ni fungicida, a excepció dels permesos en l’agricultura orgànica. El celler ha estat el primer en utilitzar en tots els seus processos la transferència calor fred de l’energia geotèrmica en un esforç per minvar la despesa energètica i per tant l’ impacte mediambiental. El celler també ha estat dissenyat a fi de que funcioni per gravetat en tots els seus processos, i compta amb la tecnologia enològica més avançada.

 

La verema es fa manualment i en petites caixes de 10kg amb raïm procedent exclusivament de la finca. El vi està fermentat en diferents materials: tines de fusta i d’acer inoxidable i cups de pedra naturals . Gràcies a aquestes tres materials obtenim vins amb tons i matisos molt diferents i amb una gran complexitat aromàtica.

 

La nostra intenció és la de produir un nombre limitat d’ampolles (6000 caixes màxim) procedents exclusivament del fruit de les nostres vinyes.

 

Blancs: TALEIA (Sauvignon Blanc, Semillon) EKAM (Riesling, Albarinyo) Negres: THALARN (Syrah), ACUSP (Pinot Noir), QUEST (Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot).

 

 

 

 

Vins Castell d'Encús