Creix un 12% els vins presentats al Segon Concurs de vins de la DO Costers del Segre Una vintena de sommeliers professionals tasten les mostres presentades en la Seu Vella Prop de 140 vins es presenten al Segon Concurs dels vins de la Denominació d'Origen
Una vintena de sommeliers professionals tasten les mostres presentades en la Seu Vella
Prop de 140 vins es presenten al Segon Concurs dels vins de la Denominació d'Origen Costers del Segre que organitza el seu Consell Regulador amb el suport del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i la coordinació tècnica dels Premis Vinari. Unes dades que supossen un increment del 12% de vins presentats i una parIcipació del 80% dels cellers de la denominació.
L'aula taller de la Seu Vella ha acollit el tast del jurat format per una vintena de sommeliers, entre els quals ha estat Toni Albiol, actual Millor Sommelier de Catalunya i Tercer d’Espanya. Els altres professionals que han format part del jurat han estat: Gregori Albareda, Nacho Bustamante, Joan Carrion, Anna Casabona, Llúcia Castaño, Enric Català, Juanjo Ceresuela, Marisa Díaz, Rafa Gimena, Ramon Griñó, Jordi Mar]nez, Conxita Monserrat, Joan Nievas, Montserrat Pascual, Berta Pla, Ester Rocaginé, Gregori Rull, Enric SanIesteban, i Albert Señor.
El concurs premiarà primer, segon i tercer classificats en les categories: Blancs Joves, Blancs Criança, Rosats, Negres Joves, Negres Criança, i Escumosos. Així com es disIngirà el millor monovarietal de raïm Macabeu; i el vi amb major puntuació de totes les categories com a Millor Vi DO Costers del Segre.
En darrer lloc, també es reconeixerà una persona o enItat que hagi destacat pels valors de Sostenibilitat i Respecte Mediambiental.
Els guanyadors es faran publlics en un acte de lliurament de premis al Castell de Gardeny de Lleida dijous vinent, dia 16 de novembre, a parIr de les 20.00 hores. En acabar l'entrega de premis, es servirà un peIt refrigeri amb la possibilitat de tastar els vins guanyadors i altres presentats al concurs.