Costers del Segre la segona DO més competitiva en els Premis Vinari 2014

Costers del Segre la segona DO més competitiva en els Premis Vinari 2014

La DO Costers del Segre es situa en segon lloc desprès de la DO Plà de Bages que assoleix un percentatge més alt de vins classificats per al tast final dels Premis Vinari 2014. Dels 38 vins de la DO Costers del Segre presentats a concurs, s’han classificat 14 vins amb una ràtio del 37%.

Els cellers de la DO Costers del Segre finalistes són: Clos Pons, Costers del Sió, Lagravera, Mas Blanch i Jové, Mas García Muret i Raimat.

La segona edició dels Premis Vinari ha comptat amb la participació de 202 cellers i empreses elaboradores (un 26% més que l’any passat) i un total de 783 vins. El tast final es farà el dilluns 15 de setembre al Celler Cooperatiu de Rubí.

Els resultats es donaran a conèixer en la gala d'entrega de premis que se celebrarà a l'auditori de Vilafranca del Penedès el divendres 10 d'octubre a partir de les 20 h, en una gala que serà retransmesa en directe a tot el país a través de la Xarxa de televisions locals.

Els vins han estat tastats a cegues (amb l'ampolla tapada) per més de 60 tastadors especialitzats que han realitzat 7 tastos durant els mesos de maig, juny i juliol, cinc dels quals s’han fet en territori d’alguna denominació d’origen.

Els premis compta amb el suport de l' Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) i la participació de les associacions catalanes d'enòlegs i sommeliers i de la premsa especialitzada.