Or per a Lagravera al Grenaches du Monde 2015

Or per a Lagravera al Grenaches du Monde 2015

La 3ª edició del concurs Garnatxes del Món celebrat el passat dilluns 9 de febrer a Perpinyà (França) ha guardonat amb una medalla d’Or el vi OnraViDePedra Solera 2009 de la DO Costers del Segre. Aquest vi està elaborat amb la varietat garnatxa blanca pel celler Lagravera (Alfarràs).

El certamen està organitzat pel Consell Interprofessional dels Vins del Rosselló amb l'objectiu de prestigiar la garnatxa en la llista de les varietats internacionals, i està obert a totes les categories de vins (tranquils, fortificats, escumosos, vins dolços naturals, vins de licor, etc.).

En aquesta edició han participat prop de 500 vins procedents de 6 països (Espanya, França, Itàlia, Sud-àfrica, Austràlia i Macedònia) i 80 tastadors professionals de més de 60 països han estat els encarregats d'escollir els premiats. En total s’han atorgat 150 medalles: 75 Medalles d’Or, 60 Medalles d’Argent i 15 Medalles de Bronze, sent Catalunya la més premiada de l’estat espanyol amb 35 medalles.

La garnatxa és una varietat d'origen espanyol (Aragó o Catalunya) que es va implantar molt ràpidament a les vinyes del Mediterrani. Es tracta del raïm més present al món amb prop de 200.000 hectàrees plantades de les quals 100.000 hectàrees es troben a Espanya, la resta a França, a Portugal, a Itàlia (Sardenya), a Grècia, a Mèxic, a Àfrica del Sud, a Califòrnia (regió de Chaparral), a Xile (al sud de Santiago), a Austràlia (a la zona de Perth), etc.

Nota de tast: De color groc daurat, amb reflexos de pell de taronja. Aromes que combinen fruites molt madures, amb flors blanques i mel. Entrada en boca grassa, voluptuosa, amb un molt bon equilibri entre el sucre, l’alcohol i l’acidesa. Molt llarg. De bon pas i record en boca (pell d’ametlla torrada).