MAS BLANCH I JOVÉ OBTÉ EL PREMI ART I CULTURA

MAS BLANCH I JOVÉ OBTÉ EL PREMI ART I CULTURA

El guardó fou lliurat pel President de la Generalitat en la I Nit de l'Enoturisme
Escultures i vi d’excel•lent qualitat per construir territori

El celler Mas Blanch i Jové obté el guardó en la categoria Art i Cultura en els I Premis d’Enoturisme de Catalunya per la seva aposta de vincular vi i art i crear tot un univers artístic únic a La Pobla de Cérvoles. Els premis van ser lliurats pel President de la Generalitat el Sr. Artur Mas i els consellers Felip Puig i Jordi Ciuraneta en la I Nit de l'Enoturisme que va tenir lloc el dia 6 de juliol a les Caves Codorniu.

Aquest celler fou dissenyat pel pintor Josep Guinovart qui també fou l’ideòleg de La Vinya dels Artistes, un original espai on escultures magistrals i de grans dimensions conviuen amb els ceps, les oliveres i les alzineres, d’una manera harmònica i orgànica. Actualment les obres que es poden veure a l’aire lliure són: La Llum Planant damunt la Terra de l'Esteve Casanoves, L'Orgue de Camp del Josep Guinovart, La Sargantaneta del Carles Santos, El Cap de Bou del Joan Brossa i Signatures nº1 de la Susana Solano i l'obra pictòrica La finestra de Papillon del Gregorio Iglesias.

A més, a dins del celler es poden veure les següents obres: In Vino Veritas de Josep Guinovart, Entre el Cel i la terra de Gregorio Iglesias i Primeres Notes del Cant de l'Hortolà d'Esteve Casanoves i Josepe Gil, a més de d'altres quadres de Josep Guinovart inspirats en la terra i el vi.

Totes aquestes obres es poden visitar cada dissabte i diumenge de 11 a 2pm i s’acompanyen les explicacions d’un tast d’oli ecològic de les seves oliveres amb torradetes i de tres dels vins Saó (que han obtingut nombrosos premis i reconeixements i havent estat destacats recentment per la publicació americana Wine Enthusiast i que sortiran en la seva edició del mes de juny de 2015).

També, de forma periòdica durant l'any es van realitzant actes oberts al públic. Fins ara s'han fet lectures de poesia, concerts, marionetes gegants a l'aire lliure, òpera, màgia, pallassos, teatre, dansa, presentacions de llibres, espectacles amb bombolles de sabó, acrobàcies, etc. I hi han participat artistes com el Pep Bou, el Tortell Poltrona, l'Hermann Bonnin, el Hausson, la Cia de la Rosa, el Carles Santos, la Maria Vera, Cia. dei Furbi, François-Xavier Nicolet, Juan Mario Cuellar i molts altres. Es poden seguir l’agenda d’activitats a partir de la web del celler, així com facebook i twitter.

Mitjançant totes aquestes iniciatives es pretén recolzar la cultura i enriquir el territori de forma que el municipi de La Pobla de Cérvoles gaudeixi d'un capital artístic únic que atregui visites i que es converteixi en un indret des del que es pugui difondre la cultura del vi.