PREMIS BACCHUS 2017

PREMIS BACCHUS 2017

La XV Edició del concurs internacional de vins Bacchus 2017, celebrat al Casino de Madrid del 10 al 13 de març de 2017, ha premiat amb 1 Bacchus d’Or i 1 Bacchus d’Argent els vins de la DO Costers del Segre.

El Bacchus d'Or ha estat pel vi RAIMAT 100 del celler Raimat (Grup Codorniu) i el Bacchus d'Argent per LA BOSCANA de Bodegas Costers del Sió.

Raimat 100 és un vi que va néixer per commemorar el centenari del celler Raimat, l'any 2014. És de producció molt limitada i només s'elabora els anys millors.
És un vi extraordinari que honora els cent anys de Raimat i la memòria del seu fundador, Manuel Raventós. Estil de vi molt complex, amb diferents nivells de textura, molt elegant, profund, llarg.

La Boscana és una de les darreres marques incorporades al celler. És un vi jove amb bóta elaborat amb ull de llebre, garnatxa i syrah. Recentment ha estat guardonat amb una altra medalla d’Argent al Concurs Mundusvini.

Bacchus està organitzat per la Unión Española de Catadores (UEC), i avalat pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, la OIV (Organización Internacional de la Viña y el Vino), la UIOE (Unión Internacional de Enólogos) i VINOFED (Federación Mundial de Grandes Concursos de Vinos y Espirituosos).

El jurat estava format per 85 experts internacionals de reconegut prestigi, entre els quals hi havia 15 Masters of Wine –(John Salvi, Annette Scarfe, Xenia Irwin, Victoria Burt, Sarah Jane Evans, Pedro Ballesteros, Matthew Forster, Emma Symington, Lenka Sedlackova, Sam Harrop, Madeleine Stenwreth, Ulf Sjodin, Taina Vilkuna i Emma Dawson) als que van acompanyar referents de la sumilleria mundial com Terry Kandylis, Guillermo Cruz i Julie Dupouy.

De les 1751 mostres presentades a concurs s’han entregat 530 guardons: 18 Gran Bacchus d’Or, 180 Bacchus d’Or i 332 Bacchus d’Argent.