Front comú de DO Costers del Segre i Ruta del Vi contra la massificació de centrals eòliques i solars

Front comú de DO Costers del Segre i Ruta del Vi contra la massificació de centrals eòliques i solars

Defensen "les energies renovables basades en un model de planificació responsable".Demanen que les administracions "vetllin per la qualitat paisatgística del nostre territori i la sostenibilitat del seu turisme".

La Denominació d'Origen Costers del Segre i la Ruta del Vi de Lleida han fet públic un manifest conjunt "en contra de la massificació de centrals eòliques i solars a les comarques lleidatanes".

La DO Costers del Segre i la Ruta del Vi de Lleida apleguen una quarantena de cellers, i una seixantena d'entitats públiques i privades, respectivament. Defensen "la transició energètica cap a les energies renovables i en aquest sentit, demanen a les administracions "un model de planificació responsable, amb una visió global del territori que respecti el valor paisatgístic i mediambiental i que valori les activitats lligades al territori."

El manifest també rebutja "un model de concentració massiva de centrals eòliques i solars promoguts, majoritàriament, per grans empreses energètiques que comporta importants impactes ambientals i paisatgístics. Un model que, a més, perjudica les explotacions agràries i empreses lligades al territori que veuen afectada la seva activitat".

Per tot això, cellers i entitats enoturístiques demanen "que les administracions corresponents vetllin per la qualitat paisatgística del nostre territori i la sostenibilitat del seu turisme; que s'eviti la concentració d'aquestes infraestructures en un territori limitat; i que s'aposti per un model de creixement energètic que respecti el territori i tingui en compte la ciutadania i el teixit empresarial i social per prendre decisions que afavoreixin el desenvolupament de les nostres comarques".