L’Associació Tastavins organitza la primera Fira de Vins i Tapes de Proximitat a Juneda.

L’Associació Tastavins organitza la primera Fira de Vins i Tapes de Proximitat a Juneda.

Participaran 21 cellers (18 dels quals pertanyents a la DO Costers del Segre), juntament amb 7 productors de tapes de proximitat.

Lleida, 21 de Juny de 2019. L’Associació sense ànims de lucre, Tastavins organitza la primera Fira de Vins i Tapes de Proximitat a Juneda (Les Garrigues), el proper dissabte 29 de Juny.

La jornada s’inicia al matí amb dues xerrades tècniques, que tindran lloc al Complex Cultural de Juneda (C/ Roger de Llúria, 13):

  • De 10h a 11:30h: La biodinàmica com a eina de regeneració dels sòls agrícoles, per Miquel García i Pilar Salillas del Celler Lagravera i David Baixas Lehnberg de Mas Regany.
  • De 11:45h a 13:15h: La dona en el món del vi, per Zoltan Nagy, Gemma Plaza, Sara Pérez.

Per l’assistència a les jornades cal inscripció prèvia a la web de la fira www.tastavinsjuneda.cat 

Per la tarda, a partir de les 18:00h i fins a mitjanit, tindrà lloc a la Plaça Catalunya de Juneda, la primera edició de la Fira Tastavins, amb l’assistència de 21 cellers, 18 dels quals pertanyents a la DO Costers del Segre i 3 cellers convidats de la DO Conca de Barberà, DO Cava i DO Terra Alta.

Els cellers de la DO Costers dels Segre que participen a la Fira són Celler Analec, Batlliu de Sort, Cal Cabo, Castell d’Encús, Castell del Remei, Cérvoles, Clos Pons, Costers del Sió, El Vinyer, L’Olivera, Lagravera, Mas Blanch i Jové, Matallonga, Terrer del Pallars, Tomàs Cusiné, Purgatori de Família Torres, Vila Corona i Vinya els Vilars. A més, aquesta primera edició compta amb la participació de 3 cellers convidats: Celler Forns Raventós (DO Cava), Rendé Masdéu (DO Conca de Barberà) i Tarroné  (DO Terra Alta).

A nivell gastronòmic, participaran a la Fira 7 productors de tapes de proximitat: La Cuina de l’Araceli, restaurant La Placeta, Cal Sargaire, xocolata Aynouse, Gremi de Forners de les Terres de Lleida, Masiatero i Formatges d’Agramunt. Tota la vetllada estarà amenitzada per una sessió de vinil de soul, funk & disco a càrrec de Republiq, i música en directe del duet Marta & Gregori. Com a traca final, hi haurà un espectacle de diables i focs d’artifici dels Rojos de Junda. També està prevista la realització d’una activitat solidària a favor d’AFANOC, i amb la col·laboració de l’artista comarcal Gregorio Iglesias Mayo, consistent en la creació d’un quadre de grans dimensions pintat per infinites mans.

La primera edició de la Fira Tastavins és possible gràcies a l’empenta i dinamisme de l’Associació Tastavins, juntament amb la col·laboració de l’Ajuntament de Juneda, Denominació d’Origen Costers del Segre, Consell Comarcal de Les Garrigues i Diputació de Lleida.

Associació Tastavins Juneda
L’Associació Tastavins fou creada l’any 2016 a Juneda i des del seu naixement no ha parat de créixer, arribant a gairebé un centenar de socis. Organitza durant tot l’any tastos i esdeveniments per promoure la cultura del vi a les terres de Lleida.

www.tastavinsjuneda.cat