Els Premis Vinari 2015 inicien la gira de tastos amb vins de Costers del Segre

Els Premis Vinari 2015 inicien la gira de tastos amb vins de Costers del Segre

En la tercera edició del concurs es faran tots els tastos preliminars al seu territori d'origen

Els Premis Vinari dels vins catalans 2015 entren en fase de tast a partir d'aquest dilluns dia 27 d'abril, amb la primera jornada d'avaluació dels vins presentats al certamen sota l'empara de la Denominació d'Origen Costers del Segre. Val a dir que enguany cada referència es tastarà al territori que l'empara amb la realització de dotze sessions arreu de Catalunya.

En aquesta primera fase de tastos, un jurat format per professionals del sector de l'enologia, la sommelieria i premsa especialitzada posaran nota a totes les referències presentades a cegues. És a dir, el tastador avalua sense saber quin vi és ni el celler que l'ha elaborat. El jurat avaluarà cadascuna de les referències presentades a partir de diversos elements vinculats amb l'aspecte visual i olfactiu, la impressió en boca i la impressió general de qualitat. Aquelles referències que obtinguin puntuacions més altes, passaran a la següent fase que consistirà en un nou tast a cegues, i que està previst es realitzi durant el mes de setembre de 2015.

Primer tast: Vins amb DO Costers del Segre

La sessió inaugural d'aquests tastos tindrà lloc dilluns 27 d'abril en La Seu Vella de Lleida i reunirà a una desena de professionals del sector vitivinícola del país per posar nota als vins que s'emparen sota la Denominació d'Origen Costers del Segre. Entre els membres del panell de tast, els lleidatans Toni Lara, millor sommelier de l'any 2013 i Xavi Ayala, al capdavant del projecte solidari “Vi per vida”; i d'altres personalitats destacades com el delegat de l'Associació Catalana de Sommeliers a Lleida, Jaume Gaspà, o qui fou enòleg de Torres, Fèlix Sabat, entre d'altres.

La jornada de tast tindrà lloc entre les 11h del matí i les 14h del migdia.

Els Premis Vinari dels vins catalans, organitzats per VADEVI.cat, van néixer al 2013 com a gran concurs de vins de Catalunya amb l'objectiu de donar a conèixer i potenciar la producció de vins que es fa al país. Amb el suport del sector vitivinícola de Catalunya, aquest 2015 torna amb més força després d'haver aconseguit un important ressò tant dins del propi sector com als mitjans de comunicació, que en les edicions prèvies han ofert una àmplia cobertura del certamen en totes les seves fases.