Vinya, vins i territori a les Valls del Corb: el sòl i el nostre vi

Vinya, vins i territori a les Valls del Corb: el sòl i el nostre vi

Jornada tècnica
GUIMERÀ, dijous 6 d’abril de 2017

Aquesta segona jornada de “Vinya,vins i territori a les Valls del Corb” vol posar en valor la importància del sòl en el caràcter dels vins de vall. El productor, el cellerer i el client han de saber que el paisatge intervé en les característiques organolèptiques, sensorials i vivencials dels vins. Saber el perquè dels sòls,conèixer les característiques de les principals unitats de paisatge i situar cada vinya en cada sòl dona identitat al vi i centra la importància de mantenir la Vall i la seva fisonomia.

Programa
9.30 h Benvinguda i presentació de la jornada Il·lm. Sr. Salvador Balcells, alcalde de Guimerà. Sr. Xavier Farré, president de la DO de Costers del Segre. Sr. Pau Moragas, Associació Vins del Riu Corb (DO de Costers del Segre).

9.45 h Importància del paisatge i dels sòls als vins de la nostra Vall Sr. Miquel Aran, enginyer agrònom, Eurofins Projectes. Sr. Jaume Boixadera, cap del Servei de Sòls i Gestió Mediambiental de la Producció Agrària.

10.45 h Pausa (desplaçament a la finca)

11.10 h Visita comentada a diferents finques representatives amb sòls característics de la zona Sr. Miquel Aran, enginyer agrònom, Eurofins Projectes. Sr. Jaume Boixadera, cap del Servei de Sòls i Gestió Mediambiental de la Producció Agrària. DARP.

13.15 h Tast guiat de vins representatius dels sòls i unitats de paisatge visitades Sr. Juanjo Ceresuela, sommelier i empresari agroalimentari.

14.15 h Cloenda de la Jornada

Organitza: Departament d’Agricultura,Ramaderia, Pesca, i Alimentació
Lloc de realització: Sala d’actes de l’Ajuntament de Guimerà Ctra. de Tàrrega, 26 - GUIMERÀ