Codorniu i Vila Corona en el rànquing d' empreses del vi més sostenibles

Codorniu i Vila Corona en el rànquing d' empreses del vi més sostenibles

Mercados del Vino y la Distribución acaba de publicar el II Informe sobre Responsabilitat Social Empresarial (RSE) en el clúster del vi, on 2 cellers de la DO Costers del Segre apareixen en el rànquing d’empreses que destaquen a Espanya en qüestió de responsabilitat social en el sector del vi.

Des de la DO Costers del Segre volem destacar la presència dels cellers Codorniu i Vila Corona situades en el lloc 14 i 53 respectivament del rànquing d’empreses del vi definides com “empreses claus per a la construcció d’un món amb major sostenibilitat” segons la publicació.

Raimat (Codorniu) i Bodegas Vila Corona són 2 dels cellers que estan dins el Programa de Sostenibilitat de la DO Costers del Segre, que va arrencar ara fa 3 anys amb l’objectiu de la millora contínua del producte a nivell de celler i viticultura per prevenir el millor possible els recursos que tenim avui sense posar en perill els de demà i tenint en compte la salut ambiental, la viabilitat econòmica i la responsabilitat social. DO Costers del Segre és la primera denominació d’origen vitivinícola que té el seu propi programa de sostenibilitat.

L’informe RSE està dirigit per Miquel Osorio, Doctor de la Universitat Francisco de Vitoria, amb col•laboració de Iria Diéguez, experta en documentació i la participació de Dircom, encarregat del qüestionari d’entrevistes. En aquest rànquing han participat empreses de distribució, cellers i empreses auxiliars que han contestat a més de mil preguntes i han estat classificades en funció del grau de compromís amb les diferents dimensions de la RSE.
Les dimensions contrastades són: comportament ètic de l’empresa, transparència i bon govern, comportament amb els treballadors, medi ambient i canvi climàtic i per últim, la contribució a la comunitat.