Presentació del Programa de Sostenibilitat de la DO Costers del Segre al Sicoris

Presentació del Programa de Sostenibilitat de la DO Costers del Segre al Sicoris

La DO Costers del Segre va presentar dilluns, dia 15 de desembre, els segons resultats del seu Programa de Sostenibilitat en el Sícoris Club de Lleida.
L’acte va estar conduït per Xavier Farré president de la denominació d’origen; Joan Esteve, membre de la junta; i Olga Codina, secretària tècnica; i va comptar amb la presència d’una vintena de persones, representants dels diferents cellers adscrits en la Denominació d’Origen Costers del Segre.
Els resultats presentats en aquesta segona enquesta han mostrat la evolució respecte l’any passat en quant nombre de viticultors i cellers que s’han adherit al programa, producció global que representen, activitats on els viticultors i cellers de Costers del Segre tenen un elevat grau de sostenibilitat i d’altres que tenen un gran marge de millora,etc. També s’ha presentat un anàlisi dels diferents perfils de nivell de sostenibilitat segons sigui la seva dimensió i la subzona a la que pertanyen, així com un estudi comparatiu de resultats tant a nivell global com individual, respecte les dades recollides l’any 2013.
D’aquest estudi destaca un important increment tant del nombre de viticultors com de cellers adherits al programa arribant gairebé a doblar les xifres respecte l’any passat, així com la superfície de vinya adherida que representa el 55% de la superfície total de vinya inscrita.
La DO Costers del Segre conscient de la importància en l’aprofitament dels recursos naturals, el tractament de residus i la reutilització de materials junt a l’afany de millora constant, continua treballant en el seu Programa de Sostenibilitat, pioner a l’estat espanyol.
El “PROGRAMA DE SOSTENIBILITAT DE LA DO COSTERS DEL SEGRE”és un programa realitzat per la DO Costers del Segre amb l’objectiu de la millora contínua del producte a nivell de celler i viticultura en l’àmbit de la sostenibilitat i per donar visibilitat a aquesta sensibilitat mitjançant un distintiu d’adhesió al programa.
"Esperem seguir treballant en aquesta línia i que d’aquí uns anys puguem veure com el grau de compromís per la millora de la sostenibilitat en el conjunt de la D.O, tingui un reflex en la qualitat dels vins i una garantia de qualitat addicional pels seus consumidors, de manera que sigui possible deixar un món millor del que vàrem trobar al inici d’aquesta iniciativa" va puntualitzar Farré.