JORNADA "MALALTIES DE LA FUSTA DE LA VINYA: MANEIG I CONTROL"

JORNADA "MALALTIES DE LA FUSTA DE LA VINYA: MANEIG I CONTROL"

El proper dia 17 de març de 2016 tindrà lloc al Castell de Verdú una jornada tècnica adreçada a viticultors sota el títol "Malalties de la fusta de la vinya: maneig i control".

Les malalties de la fusta de la vinya causades per fongs fitopatògens, com l’esca o llampat, l’eutipiosi i el braç mort, són un dels principals problemes fitopatològics del sector vitivinícola a Catalunya. En aquesta jornada pretenem oferir una visió actualitzada dels darrers avenços en el coneixement d’aquestes malalties, a nivell estatal i internacional, en els camps específics de la biologia, l’epidemiologia i el desenvolupament de mètodes de control.

Comptarem amb la presència del Sr. Gonçal Barrios i Sanromà, cap de la Secció d’Agricultura i Sanitat Vegetal dels Serveis Territorials del DARP a Tarragona que farà un Resum històric de les malalties de fusta de la vinya i l’afectació en planta jove i del Dr. Jordi Luque i Font, subprograma de Patologia Vegetal de l’IRTA que parlarà del Maneig de les malalties de la fusta en vinya adulta: pràctiques de cultiu amortidores. L'acte de presentació anirà a càrrec del Sr. Xavier Farré Fernández-Urrutia, president del CRDO Costers del Segre.

La jornada organitzada pel Departament d' Agricultura Ramaderia i Pesca en col.laboració de la DO Costers del Segre es troba dins el Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT). És gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través dels Serveis Territorials del DARP, DO Costers del Segre i a través del servei de Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat: www.ruralcat.net/preinscripcionspatt

Més informació: http://www.ruralcat.net/c/document_library/get_file?uuid=8b63db4a-4d85-4...