Es consolida la “II Jornada d’Ampolles Obertes” de la DO Costers del Segre

Es consolida la “II Jornada d’Ampolles Obertes” de la DO Costers del Segre

L’acte anava dirigit públic professional del sector vitícola de la província de Lleida, que va poder tastar en primícia els vins de la DO Costers del Segre que triomfaran en la Guía Peñín 2020.

Lleida, 4 de Març de 2019. DO Costers del Segre ha organitzat, per segona vegada en la seva història, una “Jornada d’Ampolles Obertes”, en la qual es va oferir als prescriptors de la província de Lleida la possibilitat de tastar en primícia els vins que triomfaran en la propera edició de la Guía Peñín 2020.

Més de quaranta prescriptors, entre restauradors, sommeliers, enòlegs i associacions de promoció de la cultura del vi de la província de Lleida es van aplegar a la seu de la DO Costers del Segre a la Caparrella per tastar vins procedents de 25 cellers. En total es van poder tastar 102 referències, de les quals n’hi havia 52 de negres, 33 blancs, 7 rosats, 7 escumosos i 3 dolços.

La jornada, que va transcórrer durant tres hores, té l’objectiu de donar a conèixer la gran qualitat dels vins de la DO Costers del Segre i promoure la cultura enològica dins els restaurants de Lleida.

La DO Costers del Segre ocupa 7 paisatges de les terres de Lleida i té una superfície de 4.000 hectàrees de vinya i 37 cellers. Comprèn la part central de la conca del riu Segre entre el Pirineu i la serra de Prades. El seu clima és continental, amb influència mediterrània.