La DO Costers del Segre incrementa la seva quota de valor i se situa com la tercera DO més venuda a Catalunya

La DO Costers del Segre incrementa la seva quota de valor i se situa com la tercera DO més venuda a Catalunya

Tot i la davallada de vendes de totes les denominacions catalanes en un 8%

El Consell Regulador de la Denominació d'Origen Costers del Segre es mostra molt satisfet per l'evolució de les vendes dels vins d'aquesta denominació lleidatana a Catalunya, segons recull l'Informe Nielsen 2020 que elabora l'INCAVI anualment i que analitza el conjunt de vendes de vi amb DO a Catalunya i Espanya. Així la DO Costers del Segre ha aconseguit situar-se com la tercera Denominació d'Origen més venuda a Catalunya, amb un 4,1% de quota amb valor, per darrere de la DO Catalunya (8,7%) i DO Penedès (7,3%).

La dada és especialment significativa si tenim en compte el greu i generalitzat impacte de la Covid-19 en el sector del vi que hi ha suposat una davallada general de les vendes del vi català d'un vuit per cent.

Tomàs Cusiné, president de la DO Costers del Segre s'ha felicitat que l'evolució dels vins lleidatans a Catalunya "mantenen una evolució de la quota de mercat en volum molt positiva en els darrers set anys".

El conjunt dels vins amb Denominació d'Origen catalana lideren el mercat català del vi amb una quota de mercat del 41,5%. Aquest lideratge té lloc tant al canal d'Alimentació amb un 41,2%, com al canal d'Hostaleria 42,2%.

La quota de mercat total (vendes en alimentació més hostaleria) ha incrementat en 0,3 punts percentuals, passant del 41,2% al 41,5% tot i que el volum de vendes és inferior el 2019 reduint-se en un 7,4%. El conjunt de les DO catalanes assoleixen la primera posició per setè any consecutiu.