4a Edició BIBLIOTEQUES AMB DO

4a Edició BIBLIOTEQUES AMB DO

El 2016 té lloc la quarta edició de “Biblioteques amb DO” i Febrer és el mes dedicat a la DO Costers del Segre.

49 biblioteques públiques dels territoris de les 11 DO vinícoles de Catalunya acostaran la cultura del vi amb la literatura, la música, la poesia, els contes, la gastronomia i les diverses manifestacions i llenguatges culturals a través d’una àmplia proposta de serveis d’informació i d’activitats per a tots els públics: aparadors culturals, conferències, passejades entre vinyes i lectures, exposicions, clubs de lectura, vermuts literaris, concursos, lectures dramatitzades, hores del conte, etc.

Un programa variat i de qualitat en què, de gener a desembre, cada mes està dedicat a una regió vitivinícola.

En el territori de la DO Costers del Segre participen 7 biblioteques públiques

Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa
 Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp
 Biblioteca Joan Duch de Juneda
 Biblioteca Comarcal Josep Finestres i Montalvo de Cervera
 Biblioteca Tirant lo Blanc de Belianes
 Biblioteca Joan Maluquer i Viladot d’ Artesa de Segre
 Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer

Algunes biblioteques complementen la programació d’activitats amb la producció d'una edició limitada d’ampolles de vi, com a símbol identificatiu del projecte.

Es pretén dinamitzar l’espai bibliotecari amb activitats i propostes culturals variades i per a tots els públics que prenen el vi com a manifestació autòctona, característica i diferenciada, per subratllar que també les biblioteques públiques són diverses en la mesura que ho és el territori per tal d’oferir serveis de qualitat. Els objectius són atraure nous perfils de públics a les biblioteques, renovar la carta d’activitats culturals que ofereixen els espais bibliotecaris, ampliar la xarxa de col•laboracions i promoure la cooperació entre el sector públic i el privat.

La primera edició de “Biblioteques amb DO” va ser al 2013 i va comptar amb 25 biblioteques i des llavors el projecte ha anat creixent: el 2015 hi van ser 48 biblioteques, que van organitzar 269 activitats que van atraure més de 13.400 participants.

“Biblioteques amb DO” és una iniciativa del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya que és possible gràcies a la implicació d’agents diversos: INCAVI (Institut Català de la Vinya i el Vi), VINSEUM, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, cellers, restaurants, agricultors, enòlegs, agents de turisme, etc