Alta qualitat de raïm a DO Costers del Segre, tot i la reducció de producció pel míldiu

Alta qualitat de raïm a DO Costers del Segre, tot i la reducció de producció pel míldiu

 La DO enregistra 15,7 milions de quilos, un 30% menys de l'habitual i un 11% menys que el 2019

 
El president de la DO Costers del Segre, Tomàs Cusiné, destaca "l'alta qualitat del raïm obtingut en aquesta verema 2020, tot i la significativa reducció de producció que hem patit pel míldiu". Cusiné també ha volgut destacar “la gran complexitat d'una verema marcada per una triple crisi: la plaga de míldiu generalitzada; la pandèmia mundial de la Covid-19; i la difícil situació econòmica dels cellers derivada pels successius tancaments i restriccions al sector de l'hostaleria". Tot i això, el president de la DO Costers del Segre es mostra confiat en l'agilitat dels cellers lleidatans per adaptar-se a aquesta situació d'incertesa; així com ha reiterat l'aposta de la DO per ajudar i incrementar la promoció dels seus cellers.
 
Els productors de la Denominació d'Origen Costers del Segre han veremat aquest any un total de 15.716.916 quilos de raïm. Aquesta xifra és un 30% menor respecte a les produccions habituals com la del 2018 amb 22.670.689 quilos; o un 11% menor respecte els 17.652.152 quilos de 2019, un any que també va enregistrar una producció especialment baixa.
 
El departament tècnic de la DO Costers del Segre destaca que l’afectació del fong ha estat desigual en les diferents subzones. Les abundants pluges enregistrades durant aquest 2020 han facilitat la propagació d’aquest fong que ataca la vinya i que ha estat especialment cruent en les explotacions basades en l’agricultura ecològica. En el cas de la DO Costers del Segre, la plaga ha minvat la producció sense disminuir la qualitat del raïm finalment veremat.
 
Pel que fa a les varietats amb major producció, dins la DO Costers del Segre, la Cabernet Sauvignon ha representat el 22% de la verema 2020, mentre que la Ull de Llebre i la Garnatxa Negra, són el 13% i 10% de la producció, respectivament. La Syrah es consolida com la quarta varietat negra amb un 10% de la collita total. Respecte a les varietats de raïm blanques, la Chardonnay, amb el 9% de la verema total; i el Macabeu amb el 7% de la producció, són les més importants en quan a quilos totals.