GRAN REBUDA A LA 1ª MOSTRA DE VINS DE LA DO COSTERS DEL SEGRE A BARCELONA

GRAN REBUDA A LA 1ª MOSTRA DE VINS DE LA DO COSTERS DEL SEGRE A BARCELONA

• Més de 400 professionals del món del vi i de l’alta restauració es reuneixen a la Fundació Tàpies
• Era el primer cop que els cellers de la província de Lleida es presentaven tots junts a Barcelona

Barcelona, octubre de 2016.- La Fundació Tàpies de Barcelona va acollir dimarts 18 d’octubre la 1a Mostra de Vins de la DO Costers del Segre a Barcelona on més de 400 professionals del sector van tenir l’oportunitat de tastar un centenar de referències de 23 cellers de la província.

En el programa d’obertures es van presentar cinc vins exclusius, d’edicions limitades i elaboracions especials: Raimat 100 anyada 2013, 1780 ’96 de Castell del Remei, Pla del Tet 2011 de Clos Pons, Saktih 2013 de Castell d’Encús i Finca Siós 2014 de Costers del Sió.

Sota el paraigües de la DO Costers del Segre, els cellers van poder donar a conèixer les singularitats dels seus vins, marcats pel seu clima continental i un ferm compromís cap a la sostenibilitat.
La Mostra estava adreçada a professionals del sector, distribuïdors, restauradors, prescriptors i premsa especialitzada que van poder gaudir dels vins dels cellers: Batlliu de Sort, Bodegas Costers del Sió, Bodegas Vila Corona, Cal Cabo Celler , Castell d’Encús, Castell del Remei, Celler Cercavins, Celler del Montsec, Cèrvoles Celler, Clos Pons, El Vinyer, Judit Sogas, L’Olivera, La Planeta Comalats, Mas Garcia Muret, Mas Blanch i Jové, Mas Ramoneda, Raimat, Petit Duran, Terrer de Pallars, Tomàs Cusiné, Vall de Baldomar i Vinya els Vilars.

L’acte va comptar amb la presència del Sr. Rafael Peris Regidor de Turisme de l’Ajuntament de Lleida, el Sr. Xavier Agell coordinador general d’INCAVI i el Sr. Xavier Farré president de la DO Costers del Segre.
Amb motiu de la Mostra, la DO Costers del Segre va celebrar dilluns 17 d’octubre un dinar de premsa al Restaurant Windsor de Barcelona al que van assistir una trentena de periodistes que van poder intercanviar impressions amb els celleristes presents i conèixer de primera mà el programa de Sostenibilitat de la DO Costers del Segre.

La DO Costers del Segre va néixer el 1986 i està formada per 7 subzones repartides al llarg de la conca del riu Segre i del Pirineu Lleidatà, ens trobem davant d’una DO amb característiques pròpies i ben definides que la diferencien de les altres per la seva privilegiada situació: sòls calcaris i un clima continental amb influencia mediterrània.