ENOGASTRONOMIA SOTA LES ESTRELLES

ENOGASTRONOMIA SOTA LES ESTRELLES

Diu la dita que res és atzar, tot té un perquè i el perquè de la activitat que ens presenten sorgeix de la pròpia natura, a través de la seva bellesa infinita.

La coincidència en un mateix espai geogràfic d’un paisatge excepcional amb una llum extraordinària; la vinya i la gastronomia, expressades en aquestes nits en base al vi de qualitat del Celler de Rubió de Sòls i la cuina d’alt nivell del Restaurant la Solana, i la màgia dels astres en el firmament mostrats pels monitors astronòmics Starlight de l’Espai Transmissor de Seró, els han abocat, de manera natural, a unir-se per crear aquestes trobades que per sí mateixes són l’experiència completa del gaudi sensorial.

Els grans protagonistes de la nit, a través dels participants, seran els cinc sentits. La Vista s’embadalirà amb la màgia del decorat natural que envolta, pintat amb els colors de la posta de sol que donarà pas als brillants estels que s’encenen a la fosca. La Oïda recollirà la remor del riu Segre, el cant dels ocells que, vesprejant, es recullen als nius i el so de les passes mentre passegen entre els ceps. L’Olfacte alimentarà l’esperit amb les olors que desprenen els aromes seductors i elegants del Xarel•lo a la copa. El Gust gratificarà la jornada maridant el Xarel-15 amb la elaborada i exquisida cuina d’en Josep i en Ricard. I amb el Tacte..., amb el tacte s'atraparà el cel i els estels que hi brillen.

DESENVOLUPAMENT

18:00.- Recepció i presentació de l’activitat.

18:30.- Passeig per les vinyes, on es farà una explicació del lloc i el treball vitícola, a més de gaudir de l’entorn natural i salvatge. Observació de la posta de sol tot gaudint d’un paisatge natural i salvatge, únic, de gran bellesa, entre vinyes, i al fons, dibuixant l’horitzó, el castell mil•lenari de Rubió i el seu poble abandonat voltat pel riu Segre. Imprescindible no oblidar la càmera fotogràfica per immortalitzar el moment. Acabat el passeig visita al celler amb explicació d’elaboració del vi de primera mà.

20:00.- Acomodació a la Sala de degustació: Presentació del vi i tast guiat a càrrec de l’enòloga Judit. Presentació del maridatge del vi amb el menú gastronòmic de temàtica astronòmica, a càrrec dels seus creadors Josep i Ricard. Sopar.

22:00.- Selecció de vídeos curts sobre l’Univers i sessió virtual del cel a temps real que permetrà apropar-nos als planetes, nebuloses i galàxies més properes

22:30.- Si la nebulositat no ho impedeix, sortida a l’exterior per fer la observació directa del cel de la Noguera certificat com a Reserva Turística Starlight, aprovada i auditada per la Unesco i emparada per la Organització Mundial de Turisme i l’Associació Internacional d’Astronomia.

Sessions:
Les sessions programades es realitzaran els dissabtes 5 i 12 de març; 2, 9 i 30 d’abril; el 7 de maig, i els 4 i 11 de juny.