La Seu Vella de Lleida acull el primer tast dels Vinari de vins 2015

La Seu Vella de Lleida acull el primer tast dels Vinari de vins 2015

La tercera edició dels Premis Vinari dels vins catalans ha iniciat la fase de tastos aquest dillluns dia 27 d'abril en un entorn privilegiat, a la Seu Vella de Lleida. Una de les sales de l'emblemàtic edifici ha reunit al panell de professionals -format per enòlegs i sommeliers- per tal que avaluïn a cegues cadascun dels vins que es presenten enguany a concurs sota la Denominació d'Origen Costers del Segre.

Entre el jurat d'aquesta sessió hi han participat el millor sommelier de 2013, Toni Lara; el delegat de l'Associació Catalana de Sommeliers a Lleida, Jaume Gaspà, qui fou enòleg de Torres, Fèlix Sàbat, i el també enòleg del celler Castellgalí, Carles Playà, entre d'altres.

La jornada de tast ha tingut lloc entre quarts d'11 i les 13h i ha servit perquè els tastadors hagin posat nota als aspectes visuals, olfactius i aromàtics de cada vi. Aquest sistema es repetirà a cadascuna de les zones productores del país amb tots els vins presentats en aquesta edició del concurs. Això significa que cada setmana el jurat dels Vinari es desplaçarà per tot el territori vitivinícola de Catalunya per a dur a terme la primera avaluació de les referències.

Els vins que obtinguin una millor puntuació en aquests primers tastos passaran a la fase final, en la qual es tastaran de nou tots els vins finalistes a cegues i es tornaran a avaluar per a configurar el pòdium dels millors vins de Catalunya en les diverses categories existents (des de blancs joves fins a escumosos amb un mínim de 50 mesos de criança).