MEDALLA DE BRONZE PER FINCA SIÓS
El vi Finca Siós 2014 guardonat amb una medalla de Bronze en el concurs internacional de vins Garnatxes del Món
La 5ª edició del concurs Garnatxes del Món celebrat del 10 al 12 de febrer a l’Alguer (Itàlia) ha guardonat amb una medalla de bronze el vi Finca Siós 2014 de la DO Costers del Segre. Aquest vi està elaborat amb la varietat garnatxa negra pel celler Costers del Sió de Balaguer.
El certamen està organitzat pel Consell Interprofessional dels Vins del Rosselló amb l'objectiu de prestigiar la garnatxa en la llista de les varietats internacionals, i està obert a totes les categories de vins (tranquils, fortificats, escumosos, vins dolços naturals, vins de licor, etc.).
En total s’han atorgat 213 medalles: 104 Medalles d’Or, 87 Medalles d’Argent i 22 Medalles de Bronze, de les quals 108 han estat per Espanya i 37 d’elles per Catalunya.
La garnatxa és una varietat d'origen espanyol (Aragó o Catalunya) que es va implantar molt ràpidament a les vinyes del Mediterrani. Es tracta del raïm més present al món amb prop de 200.000 hectàrees plantades de les quals 100.000 hectàrees es troben a Espanya, la resta a França, a Portugal, a Itàlia (Sardenya), a Grècia, a Mèxic, a Àfrica del Sud, a Califòrnia (regió de Chaparral), a Xile (al sud de Santiago), a Austràlia (a la zona de Perth), etc.
La propera edició del concurs es celebrarà a Catalunya tal i com va anunciar la Consellera d’Agricultura de la Generalitat, Meritxell Serret des de l’Alguer. Així, a l’abril de 2018, la Terra Alta serà la seu oficial d’aquest certamen.
Finca Siós 2014 és un vi negre vinificat en cups de pedra del s. XII situats al costat d’una de les vinyes. Selecció de raïms per la seva excel•lent qualitat i verema manual en caixes.
Nota de tast: vi net amb capa. Color vermell robí. Gran intensitat aromàtica. De gran vivesa i fresc. Amb gran complexitat aromàtica, trobem notes de fruites madures, mores i prunes deshidratades. Aromes florals, violetes i roses; aromes especiades: pebre, regalèssia i notes balsàmiques com el romaní que li donen un punt de frescor. Tot acompanyat d’un fons mineral que li aporta personalitat. En boca, és un vi amb estructura rodó, amable, fresc, equilibrat i sedós. Post gust llarg. Ideal per prendre amb rostits, carns vermelles, formatges curats i plats de caça.